Var smart – Vänta inte med stenskottet

 

Någon så vanligt som stenskott kan faktiskt utgöra en direkt trafikfara om det inte åtgärdas. Trots detta väntar alldeles för många tyvärr alldeles för länge med att fixa denna skada. Enligt en undersökning som Carglass lät göra under 2014 så är det så många som var fjärde bil som har ett stenskott. Gissa hur många bilar i Sverige då som åker runt med stenskott. Ca 1 miljon! Det är många bilar det… Så här kommer ett par tips som är värda att tänka på om du fått stenskott.

Tips 1 – Åtgärda stenskottet snabbt

Åtgärda stenskottet snarast möjligt. Antingen på egen hand eller ännu bättre – hos en auktoriserad bilglasmästare. Fördelen med att åtgärda stenskottet snabbt är att då slipper man sprickbildningar som sedan leder att hela rutan måste bytas. Istället kan man göra en lokal lagning av stenskottet och försäkringen ersätter skadan för bara 100 kr i glassjälvrisk och hos vissa bolag till och med 0 kr i glassjälvrisk. Oftast behöver man inte heller boka en tid för stenskottslagning. Eftersom det går snabbt att åtgärda för en bilglasmästare så brukar det kunna lösas med drop in.

Tips 2 – Använd ”stenskottsplåster” om du inte hinner laga snabbt

Ibland behöver bilen lite omplåstring. Särskilt om man fått stenskott och inte hinner åtgärda skadan snabbt. Det man kan göra då är att sätta ett plåster på stenskottet. Det finns särskilda stenskottsplåster som bilglasmästare brukar erbjuda och då sätter man helt enkelt plåstret på stenskottet så förhindrar man att det blir större. När man sedan får tid så kan man åka och fixa bilglaset hos en bilglasmästare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *